Zonnepark Altweerterheide – Weert Energie

Het Zonnepark Altweerterheide levert sinds medio 2019 met 6.500 zonnepanelen voldoende energie voor 400 huishoudens. Het park bestaat uit panelen op de grond en op daken van de naastgelegen boerderij. Bovendien is aan de zonnepanelen een buurtbatterij verbonden. Deze batterij heeft een capaciteit van 617kWh en wordt momenteel gebruikt om de stroomtoevoer op het elektriciteitsnet te stabiliseren.

Verder is er bij de inrichting van het park veel aandacht besteed aan het vergroten van de biodiversiteit. Bloemen en planten zorgen voor meer insecten en andere dieren.

https://weertenergie.nl/zonne-energie/

Foto: Bert ten Haaf

MEER PROJECTEN

Windpark Weert – WeertEnergie en Eneco

Windpark Weert – WeertEnergie en Eneco

Windpark Weert is een initiatief van energiecoöperatie WeertEnergie en Eneco. Windpark Weert telt 3 windturbines van 4,2 MW met een masthoogte 130 meter en een wieklengte van 70 meter. Samen wekken deze turbines jaarlijks 30.000 MWh groene stroom op. Oftewel het jaarverbruik van 10.000 huishoudens.

Windpark De Kookepan – Leudal Energie

Windpark De Kookepan – Leudal Energie

Het windpark De Kookepan bestaat uit 3 windturbines ten noordwesten van het dorp Neer in het gebied genaamd ‘De Kookepan’ vandaar ook de naam van het windpark.

De 3 turbines wekken in totaal circa 28 miljoen kWh groene stroom op, voldoende voor circa 8000 huishoudens, of 60% van alle huishoudens in de gemeente Leudal. Op zaterdag 18 september 2021 is het windpark officieel geopend.