VACATURE: Directie Assistent

 Projectbureau REScoop Limburg is een coöperatieve dienstverlener op het gebied van duurzame energieprojecten. Dit betreft enerzijds duurzame opwekprojecten (zonne-energie, windenergie) en anderzijds energiebesparingsprojecten voor zowel woningen als bedrijven. Met een team van projectleiders werken we aan de coöperatieve Limburgse energietransitie. Onze opdrachtgevers zijn (Limburgse) energiecoöperaties, gemeentes, Provincie, (semi-)overheidsorganisaties en tevens (Limburgse) MKB ondernemingen. Projectbureau REScoop Limburg is onderdeel van de koepelcoöperatie REScoop Limburg welke de belangen behartigt van Limburgse energiecoöperaties. Zo stimuleren en faciliteren we brede samenwerking en kennisdeling tussen verschillende partijen die betrokken zijn bij de energietransitie en proberen we de benodigde middelen ter beschikking te stellen om coöperatieve duurzame energieprojecten te ontwikkelen.

Projectburea REScoop Limburg zoekt Directie Assistent

Onze organisatie ontwikkelt zich snel en om onze directeur bij zijn werkzaamheden te ondersteunen zijn wij op zoek naar een Directie Assistent.

De uitdaging

Als directie assistent ben jij de secondant van de directie van Projectbureau REScoop Limburg. Jij neemt allerhande backoffice taken op je, zoals het opstellen en controleren van aanbiedingen, offertes en contracten. Ook werk je gespreksnotities uit in verslagen/notulen, werk je mee aan voortgangsrapportages en verricht je administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van de post, het opstellen van facturen, het bijhouden van betaallijsten en het juist administreren hiervan. Het betreft een parttime ZZP dienstverband voor ca. 8 uur per week. 

 

Profiel

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Ervaring als directie assistent / directiesecretaresse is een pré. Daarnaast beschik je over een feilloze talenkennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en ben je financieel goed onderlegd. Ervaring of affiniteit met de wereld van energiecoöperaties en/of duurzame energie is een pré. 

 

Competenties

Je bent communicatief zeer sterk, erg goed georganiseerd en werkt gestructureerd. Je bent betrouwbaar. Je kunt goed overweg met IT systemen, zoals MS Teams en MS Office (Word, Excel, Outlook, …).

 

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie voor ca. 8 uur per week (ureninvulling in nader overleg) in een laagdrempelige en snelgroeiende organisatie. Uurtarief indicatie: € 45 / uur excl. BTW. De standplaats van de functie is Roggel, maar kan gedeeltelijk ook op afstand uitgevoerd worden.

 

Solliciteren?

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Stuur dan je CV en een motivatiebrief voor 18 juni naar Rico Berix (directeur Projectbureau REScoop Limburg), rico@projectbureaulimburg.nl

 

 

MEER NIEUWS

Introductie directie assistente

Introductie directie assistente

Onlangs is Heidi van Kampen aangenomen als directie assistente binnen Projectbureau REScoop Limburg. In deze functie zal zij zich onder andere bezig gaan houden met het verder professionaliseren, inrichten en structureren van onze organisatie ten behoeve van onze dienstverlening richting de energiecoöperaties.

Publiek-Cooperatief Energiebedrijf voor Parkstad

Publiek-Cooperatief Energiebedrijf voor Parkstad

De zeven Parkstad-gemeenten en energiecoöperaties in Parkstad hebben samen de ambitie uitgesproken om tot een Lokaal Sociaal Duurzaam Coöperatief Energiebedrijf (LSDCEB) te komen, oftewel een Publiek-Coöperatief Energiebedrijf. Hiermee willen de partijen de lokale opwekking van duurzame energie mogelijk maken en deze aan inwoners In Parkstad beschikbaar te stellen.

Windpark Weert – WeertEnergie en Eneco

Windpark Weert – WeertEnergie en Eneco

Windpark Weert is een initiatief van energiecoöperatie WeertEnergie en Eneco. Windpark Weert telt 3 windturbines van 4,2 MW met een masthoogte 130 meter en een wieklengte van 70 meter. Samen wekken deze turbines jaarlijks 30.000 MWh groene stroom op. Oftewel het jaarverbruik van 10.000 huishoudens.

Energiecoaches; nieuwste inzet in de klimaatcrisis!

Energiecoaches; nieuwste inzet in de klimaatcrisis!

Na het opleidingstraject voor projectleiders, gaat Projectbureau REScoop Limburg de komende twee maanden maximaal 80 energiecoaches opleiden. Met financiële ondersteuning van Provincie Limburg en de EIB gaan deze energiecoaches ruim 580 particuliere woningbezitters adviseren en begeleiden om snel energie te besparen.

Terugkomavond projectleiders

Terugkomavond projectleiders

Inmiddels is de projectleidersopleiding voor grootschalig Zon/Wind afgerond en een groot deel van de opgeleide projectleiders is vanuit Projectbureau REScoop Limburg aan de slag op 1 of meerdere projecten. Dinsdag 17 mei, was het dus hoog tijd om de projectleidersgroep weer een keer bij elkaar te brengen om met elkaar bij te praten, ervaringen te delen en vanzelfsprekend een stukje kennisoverdracht.

Nabeschouwing Launch-Event

Nabeschouwing Launch-Event

11 maart vond in het Gouvernement te Maastricht het Launch-Event plaats van Projectbureau REScoop Limburg. Meer dan 75 genodigden waren o.a. getuige van het startschot door gedeputeerde Geert Gabriels en Rico Berix (directeur van het projectbureau) en een zeer enerverende paneldiscussie over Netwerkcongestie en de RES-doelstellingen.

Directeur voor Projectbureau REScoop Limburg

Directeur voor Projectbureau REScoop Limburg

Per 1 maart 2022 zal Rico Berix aantreden als directeur van Projectbureau REScoop Limburg BV. Rico Berix is afgestudeerd ingenieur Duurzame Energie en heeft onder andere ervaring opgedaan als projectmanager bij NaGa Solar en consultant van zijn eigen bedrijf Berix Consultancy.

Fiscale regels vrijwilligersvergoedingen ook van toepassing bij (energie)coöperaties

Fiscale regels vrijwilligersvergoedingen ook van toepassing bij (energie)coöperaties

Vanaf maart dit jaar heeft coöperatie Gedeelde Weelde met de Belastingdienst afstemming gehad over de vraag of het vergoedingensysteem voor hun vrijwilligers aansluit bij de fiscale regels voor vrijwilligersvergoedingen van de Belastingdienst. In oktober 2021 kwam het verlossende woord dat de vrijwilligersvergoeding ook door coöperaties met een maatschappelijk belang en zonder winstoogmerk mag worden toegepast

PERSBERICHT: Projectbureau REScoop Limburg van start

PERSBERICHT: Projectbureau REScoop Limburg van start

Vandaag 27 oktober heeft Provincie Limburg een belangrijke stap gezet in de coöperatieve aanpak van de energietransitie. Het College van Gedeputeerde Staten keurde het projectplan “Versnelling van de coöperatieve energietransitie 2.0” en het bedrijfsplan voor Projectbureau REScoop Limburg goed. Hiermee gaat Projectbureau REScoop Limburg officieel van start.

Vanaf begin 2016 ondersteunt REScoop Limburg als brancheorganisatie de Limburgse energie coöperaties bij het ontwikkelen en het in coöperatief verband lokaal exploiteren van wind- en zonneparken.

Windpark De Kookepan – Leudal Energie

Windpark De Kookepan – Leudal Energie

Het windpark De Kookepan bestaat uit 3 windturbines ten noordwesten van het dorp Neer in het gebied genaamd ‘De Kookepan’ vandaar ook de naam van het windpark.

De 3 turbines wekken in totaal circa 28 miljoen kWh groene stroom op, voldoende voor circa 8000 huishoudens, of 60% van alle huishoudens in de gemeente Leudal. Op zaterdag 18 september 2021 is het windpark officieel geopend.